3 råd til at finde det rette af spisebord med passende stole

Af t-r-e-n-d - 09 Aug 2021

Er du på udkig efter nye møbler til spisestuen? Så er du kommet til det rette sted, da du her får nogle råd til, hvordan du finder den rette sammensætning af spisebord og tilhørende spisebordsstole. Det er nemlig vigtigt at finde de rette, så de kommer til at udfylde funktionen, mens de også skal passe ind i boligen.

Sørg for at farverne stemmer overens

Sammensætningen af møbler til spisestuen er vigtig at få lavet efter dine ønsker, og her spiller farverne en forholdsvis stor rolle. Det er nemlig vigtigt, at farverne på stolene stemmer overens med farverne på bordet. Et tilfælde kunne være, at du vælger et klassiske plankebord med et mørkt stel, og her kan du så vælge en type af stole med stel i samme farve og så lave et farvespil mellem de resterende dele på bordet og stolene. Så har du grundfarverne matchet, hvilket kan give et bedre samlet udseende. Du kan også vælge at vælge nogle forskellige farver, der matcher hinanden, hvis du foretrækker dette.

Find den rette højde af begge dele

Det er også vigtigt, at højden på dit spisebord matcher dine krav og behov, og denne højde skal matches med højden på dine stole, så du kommer til at sidde komfortabelt. Forholdet mellem størrelsen på stolene og på bordet er det vigtige at være opmærksom på, og så kan der vælges lidt mere frit i forhold til bordets højde. Nogle ønsker et højt bord, mens andre hellere sidder tættere på jorden.

Komfort i stolene er vigtigt

I forhold til valg af stole, spiller komfort også en vigtig rolle. Det er vigtigt at vælge nogle stole, hvor du sidder godt i, så du kan indtage dine måltider, mens du sidder godt og føler dig godt tilpas. Her kan du eksempelvis vælge en stol med ryglæn, armlæn eller lignende.