4 råd til at gøre haven indbydende

Af Kevin - 16 Mar 2021

Der er rigtig mange ting man kan gøre i sin have, hvis der vel og mærket er plads til det. I de fleste villa haver er der godt med plads. Og hvis du synes din have er kedelig og upersonlig, så kan du rolig læse med i denne artikel, for vi kommer med nogle gode ideer, som vil pifte sin kedelig have til at være en interessant og hyggelig have. 

1. Planter og buske

En flot have forbinder man med flotte blomster, planter og buske. Indret din have med kantbede, flotte og farverige blomster. Og hvis du ikke har grønne fingre, så sørg for at det kun er en slags plante, langs hulkanten måske. Man kan finde inspiration på nettet til hyggelige kantbede. At der er noget levende, som buske, planter og blomster, skaber liv og glæde. Og så bliver man bare glad i låget af at se noget flot, når snart man træder ud i haven. 

2. Bålsted

Skabe nogle hyggekroge, hvortil en ide kunne være at lave en bålsted, hvor i kan grille eller lave snobrød de lune sommeraftner. At man ser bålstedet, finder man ro og det skaber hygge. Det kunne være et vildmarksbad, hvis i er til sådan noget. 

3. Overdækket terrasse

En terrasse hvor man kan sidde og kigge ud over haven er prikken over dét, for at skabe en hyggelig og flot have. Invester i nogle møbler, som er flotte at se på, men naturligvis også rare at sidde i. Stil dem et sted hvor det ser indbydende ud, og stil nogle grønne planter rundt om, og hæng nogle lamper i hjørnerne eller over møblerne, hvis det er muligt. 

4. Ting til ungerne

Hvis man har børn, så skal der naturligvis også være ting til dem i haven. Børn der render og leger i haven kan man noget! Det skaber glæde og hygge. Her svinger det alt efter hvor aktive og aldersgruppe dine børn har. En trampolin falder ind i stort set alle aldersgrupper. Gyngestativ, sandkasse for de mindre børn. Måske der er mulighed for at lave en hule oppe i et træ? – Er i glade for vand? Så er der også DIY til at lave en nedgravet pool i haven. Det vil også falde ind i alle aldersgrupper. Og så vil det jo blive et hit når venner og veninder kommer på besøg. Og dertil er det en oplagt mulighed for at holde poolparty for familien, vennerne eller naboerne.