5 hurtige tips du kan gøre i hverdagen for et grønnere klima

Af Kevin - 10 Mar 2021

Vi skal alle tænke på klimaet, både for jordens skyld, men også for at give vores børns børns børn osv, en chance for at leve på denne jord. Vi har alle fået stor fokus på, hvordan vores levevilkår påvirker jordens klima. Vi udvikler rigtig meget CO2, og det sker når vi flyver på charterrejser, så vi kører tog, når vi kører bil. Men der er faktisk nogle ting man kan gøre selv i det private. For hvis vi alle gør bare en lille forskel for klimaet, så vil det sammen få en stor betydning. Følgende nye tiltag for miljøet i din hverdag kunne være:

Tag kortere bade
Mange af os elsker at stå indenunder det varme vand når vi bader. Vi tænker ikke over at det koster penge, og at det rent faktisk påvirker klimaet. Jo mindre vand vi bruger, og her gælder det både brugebade, vand til opvaske, og det generelle vandforbrug, jo bedre er det for klimaet. Du kan fx. Slukke vandet når du sæber dig ind, du kan gå i bad hver anden dag, i stedet for hver dag. 

Undgå plastikposer
Meget af det plastik der produceres i hele verden, ender i naturen. Mange køber en nu pose hver gang de handler i brugsen. Sørg derfor for altid at have en pose med selv. Der er ingen grund til at købe mere plastik, end al det plastik der er som emballage. 

Sig nej til reklamer
Vi får alle reklamer i postkassen, som vi alligevel ender med at smide i aviscontaineren. Vidste du, at man kan se alle ugeaviser online i dag? Så kan du sidde og se tilbud på din telefon, når du har tid og lyst. Gå ind på nettet og afmeld dig som modtager af reklamer, eller sæt et klistermærke på din postkasse. 

Tag cyklen i stedet for bilen
Vi er et folkefærd som næsten har 2 biler stående i husstanden. Men er det nu også helt nødvendigt? Måske en kan få det til at passe med bus og tog til arbejd? Når der skal handles, er det så nødvendigt at tage bilen dertil? – Tag cyklen eller gå når det er muligt, det gør også en forskel, både for klima, men også for din bil. 

Undgå madspild
Du har måske hørt fra før. Men rigtig mange af os smider alt for meget mad ud i skraldespanden. Sørg for mår du handler ikke at købe alt muligt unødvendigt, og sørg for ikke at købe for meget. Et godt trick er, at man om søndagen i madplanen, laver den til en restedag, hvor man tømmer det der er i køleskabet, som skal spises, i stedet for at smide det ud.