Aften-rutinen til uren hud

Af t-r-e-n-d - 22 Mar 2023

Uren hud er noget, som påvirker mange – særligt unge i puberteten – og det kan være svært at få sat en stopper for. Læs her, hvordan du bedst muligt plejer din hud, hvis du har en tendens til akne og uren hud.

Rens grundigt

At rense din hud er et super vigtigt step i din rutine, som ikke må skippes. Vælg en renser, som er mild, såsom en fra Tromborg ansigtspleje. Din rens må ikke få din hud til at føles stram og tør, men skal regulere hudens naturlige fugtbalance.

Sørg for, at vaske dine hænder, inden du rør ved dit ansigt. Vask dit ansigt både morgen og aften. Undgå at skrubbe for meget, da det vil irritere din hud

Generelt anbefales det, at du går efter ’non-clogging’-produkter, dvs. som ikke tilstopper din porrer. Hvis du bruger make up, anbefales det, at du dobbelt renser, så al snavs fjernes og dine porrer ikke tilstoppes yderligere.

Serum eller gels

Påfør nu det produkt, som aktivt behandler din urene hud. Det kan være et serum eller en gel med salicylic acid, benzyol peroxide, niancimide eller adapalene. Især salicylic acid er god til hudorme og akne-ar. Adapalene er rigtig god mod cystisk-akne. Husk at kontakte en læge, hvis din akne er meget slem.

Når du starter med at bruge disse ingredienser, så start roligt ud med at bruge dem hver anden aften og se hvilken effekt, de har på din hud.

Fugt

Mange tror ikke, at en akne hudtypen skal have mere fugt – men jo, det skal den! Vælg en god ansigtscreme, som passer din hudtype. Gå efter en ansigtscreme med ingredienserne hyaluronsyre, glycerin eller ceramide.

Uden en god creme, kan din hud have tendens til producere endnu mere olie, som tilstopper dine porrer mere. Hold din hud i balance og undgå at den blive dehydreret. (Tip: husk at drikke nok vand).