Bæredygtighed og mode kan gå hånd i hånd

Modeindustrien er de sidste mange år blevet udråbt, som den helt store klima-synder, med fast fashion, og et meget stort vandforbrug, når tøjet produceres. Mange kunne sige, at så burde man jo stoppe med at shoppe, for at skåne planeten, men online findes der mange forskellige hjemmesider, som tilbyder klimavenlig shopping for modeelskere.

Klima og pengepung hænger uløseligt sammen

I diverse klimarapporter, er det fast fashion butikker, som viser sig at være de største CO2-udledere, og nogle vil argumentere for, at det taler for at investere i noget dyrere og mere kvalitetsbevidst tøj.

Denne form for bæredygtig mode kan findes i mange online butikker, hvor forbrugeren har mulighed for at læse om hvor, og hvordan tøjet fremstilles, så klimasamvittigheden ikke overbelastes, når garderoben skal opdateres.

Mærketøj som Ganni og Lala Berlin har i flere år reklameret med deres bevidsthed om bæredygtighed, og gået forrest i kampen, for flere bæredygtige materialer og initiativer, som hjælper klimaet. Dermed er det muligt for forbrugeren at benytte sig af kendte mærker og samtidigt være klimabevidst, hvis man er villig til at betale mere end fast fashion industrien forlanger.

Med bæredygtighed kommer socialt ansvar

Når man som forbruger gør sig klar til at købe bæredygtigt tøj, er det ofte ikke kun klimaet, som man hjælper. Ved at være kvalitetsbevidst om ens tøjvalg, støtter man ofte selvstændige designere, som ikke gør sig selv til del af den store modeindustri, eller modehuse som har ofret sig økonomisk for at støtte klimakampen med at finde nye alternativer.

Virksomhedens sociale ansvar skinner især igennem i den bæredygtige modeindustri. Dette kan også være i form af, at ved dyrere tøjvalg, så er tøjet ofte produceret lokalt i stedet for på en tøjfabrik i et underprivilegeret land, med dårlige arbejdervilkår.

Så hvis pengepungen kan holde til det, kan man som bevidst forbruger hjælpe både klima og mennesker!