Derfor skal du vælge alufælge til din bil

Hvis der er noget, som grundlæggende kan ændre udseendet på en bil, så er det fælgene. De fleste forbinder nok store alufælge med noget, der sidder på en sænket VW Golf eller en gammel BMW, men det behøver slet ikke være tilfældet. Alufælge pynter på alle biler, og kan være med til at give bilen et mere personligt præg. Fordelene ved alufælge er dog ikke kun æstetiske, men også praktiske.

Fordele ved alufælge

Alufælge er i de langt de fleste tilfælde markant lettere end fx stålfælge. Lavere vægt betyder bedre brændstoføkonomi. Derudover er alufælge faktisk også mere holdbare end stålfælge, da alufælge er sammensat af flere forskellige metaller, som fx magnesium, aluminium og stål, som tilsammen gør dem utrolig slidstærke og modstandsdygtige.

Alufælge kan også være med til at forbedre bilens køreegenskaber. Det skyldes bl.a. den lavere vægt, som alufælge har. Alufælge kan derudover forbedre vejgrebet og give en kortere bremselængde, hvis de påmonteres på bredere dæk.

Endelig er der den fordel, at man med alufælge opnår en bedre afledning af varme på bremserne end ved stålfælge.

Det skal du være opmærksom på, når du skifter til alufælge

Der er mange gode grunde til at vælge alufælge på bilen frem for andre typer fælge. Og selvom alufælge typisk er lidt dyre end almindelige fælge, så er det en merpris, som i langt de fleste tilfælde, vil være værd at betale.

Hvis du skifter fra fx stålfælge til alufælge, er der ikke krav om, at din bil skal til syn. Det er dog dit ansvar at sørge for, at de alufælge du vælger, har de rigtige godkendelser og at de passer til dine dæk. Derudover kan det være en rigtig god idé at efterspænde fælgene efter du har kørt ca. 500 km., da alufælge godt kan give sig lidt.