Døjer du med fedtet hår? Så læs med her

Af t-r-e-n-d - 29 Mar 2022

Døjer du med fedtet hår eller tør hovedbund? Så læs blot videre. Vi vil nemlig gennemgå, hvordan du slipper af med fedtet hår – én gang for alle.

Derfor har du fedtet hår

Hvad vil det egentlig sige, at have fedtet hår? Mange tror fejlagtigt, at fedtet hår skyldes mangel på hygiejne eller hårvask. Men det er faktisk slet ikke tilfældet. Det kan snarere være det decideret modsatte. Hyppig hårvask kan nemlig give fedtet hår, da den hyppige vask af håret stimulerer talgproduktionen i håret hvilket resulterer i fedtet hår.

Der kan dog være mange andre grunde til, at du døjer med fedtet hår. Det kan også skyldes stres, hormonelle forandringer eller menstruation. Som udgangspunkt er hovedårsagen til fedtet hår dog altid en overproduktion af talg. Talg er som udgangspunkt en god ting, da det beskytter håret mod snavs, skidt og udefrakommende faktorer, men for meget talg kan gøre håret fedtet og ødelagt.

Uanset hvad årsagen er til, at du har fedtet hår, er det en plage, som man gerne vil slippe af med hurtigst muligt. Fedtet hår ser nemlig ikke kun trist ud – det kan også give irriteret hovedbund, som kan resultere i kløe eller sågar hårtab.

Den bedste kur mod fedtet hår

Den bedste kur mod fedtet hår er at finde den underliggende årsag. Skyldes dit fedtede hår fx for hyppig hårvask, for varme bade, dårlig kost eller for hyppig hårbørstning? Herefter kan du begynde at behandle dit fedtede hår. Det gøres bedst med en god shampoo.

Kerastase shampoo, som er udviklet af franske L’Oréal, er et oplagt valg til at få bod med fedtet hår. Kerastase shampoo er nemlig specialudviklet til netop at behandle og forebygge fedtet hår, ved bl.a. at reducere overproduktionen af talg. Derudover bidrager Kerastase shampoo til at stabilisere hovedbundens balance.