Er i klar til at få hund i familien?

Af Kevin - 08 Mar 2021

Når tiden er inde til at byde et nyt medlem til familien, i form af en hundehvalp, så kræver det faktisk en del, end hvad mange egentlig går og tror. Mange køber en hvalp, fordi det er jo det børnene ønsker sig. Men hurtigt finder man ud af, at det altså ikke er en dans på roser at have en hvalp, især hvis man ikke har sat sig ind i opdragelsen af den type hund, man har købt. Der er nemlig kæmpe forskel på de forskellige hunderacer, og nogle kræver meget mere end andre. Så først og fremmest, hvis man er på jagt efter en hund, så skal man sætte sig ind i hvilken race der passer bedst ind i familien.

Hvor aktive er i? 
Hunden skal passe ind i jeres cyklus. Det vil sige, at hvis i er meget aktive som familie, så vil en aktiv hund passe fint ind. Men hvis i ikke er særlige aktive, og bedst kan lige at være hjemme, så skal i absolut se bort fra de hunderacer, som er meget aktive. For hvis en ikke aktiv familie får en aktiv hund, vil det ende ud i at hunden ikke bliver aktiveret nok, og bliver kuldret, energisk og en alt for stor mundfuld for familien. Det er oftes også den normalt problematik, når man ikke kan styre sin hund.

Har i tid til hvad pels kræver? 
Nogle hunderacer bliver meget langhåret. Nogle racer kræver daglig pelspleje, og hvis man ikke har tid til det i sin dagligdag, så bør man se bort fra langhårde racer. En populær familiehund er for eksempel en golden retriever, og de bliver altså også langhåret, og hvis man forsømmes i pelsplejen, kan den går hen og få dreadlocks, altså decideret filtertottet i pelsen.

Opdragelse
Nogle hunderacer kræver lidt mere tålmodighed end andre. Nogle er nemme at opdrage, andre kræver lidt mere tid, lidt mere disciplin, og lidt flere godbidder. Hvor andre racer lærer det lynhurtigt. Der en ligger et kæmpe ansvar i selve opdragelsen af hunden, for det er ikke en dans på roser. Nogle gange synes man det hele virker håbløst, men man skal huske at være tålmodighed, og ikke presse hunden for meget. For hvis man ikke er tydelig i sin kommunikation, så er det naturligvis også svært for hunden at forstå hvad du gerne vil have den til. Derfor kan det være en god ide at starte til hundetræning fra hvalp af.