Fordele ved et efterskoleophold

Ophold på efterskoler bliver mere og mere populære, og det er der god grund til. Det er mest udbredt at tage et år på efterskole i 9’ende eller 10’ende klasse, og nogle vælger også at tage to år på efterskole. Uanset om man tager på en Kristen efterskole Vestjylland eller en idrætsefterskole i hovedstadsområdet, så er der nogle gennemgående fordele ved at efterskoleophold.

Sociale færdigheder

På et efterskoleophold bliver man tvunget til at snakke med en masse mennesker hele tiden. Det er på en helt andet måde end i folkeskolen, fordi man på en efterskole bor sammen. I den første tid er det desuden meget typisk at efterskoler planlægger en masse ryste-sammen ture og arrangementer, så eleverne får muligheden for at snakke med alle de andre. Det giver alle eleverne nye sociale færdigheder, og giver dem modet til at snakke med nye mennesker.

En pause fra det hårde skoleliv

Det er ikke en hemmelighed, at efterskolelivet handler mere om det sociale end om det faglige. Selvom man får undervisning, så er det ikke lige så krævende og betydningsfuldt som det er i folkeskolen. Hvis man tager et efterskoleophold i 9’ende klasse skal man selvfølgelig stadig bestå sin afgangseksamen, men i 10’ende kan man tage den lidt mere med ro. Det kan fungere som en god overgang til for eksempel gymnasiet.

Oplevelser og venner for livet

På en efterskole oplever man hele tiden ting. Der er fede arrangementer hvor man prøver nye ting, og så får man de bedste venner. På en efterskole bliver man rystet sammen meget hurtigere end i folkeskolen, fordi man bruger hele dagen omringet af mennesker. Når man får fri fra skole, bruger man ikke resten af dagen alene på sit værelse, men finder på noget sammen med de andre. Det kan være alt fra at lave lektier sammen til at udnytte skolens faciliteter.