Gå ikke på kompromis med emballage til fødevarer

Af t-r-e-n-d - 05 Sep 2021

Ved fødevarer er der strenge krav til hygiejnen ikke blot under produktion, men også når varerne skal emballeres – det ved du til bevidstløshed, hvis du arbejder i industrien. Hvor det ved produktion især er bakterier og vira, der skal værnes mod, så vil det ved emballeringen være ting som kviksølv, ftalater og biocider, der kræver særlig opmærksomhed. En dårlig emballering giver kontaminering.

Og kontaminering grundet dårlig emballering kan blive en dyr fornøjelse, så det skal undgås.

Termoformet plast er garanten for ensartet kvalitet

Du skal have plastemballage til fødevarer, der overholder bl.a. EU-krav til fødevarekontaktmateriale lavet af plast. Plastemballage kan du fx få produceret ved termoformning, der er en temmelig nem måde at masseproducere emner på, som får ensartet kvalitet. At kvaliteten er ensartet i mål gør, at du ved lagring ikke behøver være ængstelig for, at forskelle i mål gør emballagestablinger ustabile.

Har en producent af plastemballage til fødevarer en elitesmiley?

Ønsker du at finde en producent af plastemballage til dine fødevarer, kan du passende tjekke efter, hvilke producenter af emballage har en elitesmiley fra Fødevarestyrelsen. Producenter af emballage til fødevarekontakt skal nemlig på lige fod med fx restauranter stå på mål for hygiejniske standarder ved dét, de laver. Kontrolrapporter kan du nemt og gratis tilgå inde på hjemmesiden findsmiley.dk.

Rapporter giver godt indblik i, hvor godt en producents emballage harmonerer med kvalitetskrav.

Vær obs på, hvilken type plastik er den rette til dine fødevarer

Godt er det at vælge plastemballage til dine fødevarer, hvis du fx producerer færdigretter til at blive varmet op i mikroovnen, hvor aluminiumsfolie typisk er uegnet. Plast kan dog antage mange former og komme med forskellige former for fyldstof iblandet. Hør derfor altid en producent af emballage om, hvorvidt fx emballage i en bestemt type termoplast er den rette til de fødevarer, du producerer.