Giv boligen retro vibes

Af t-r-e-n-d - 20 Apr 2021

Den retro stil er kommet for at blive – og det er der mange gode grunde til. Retro og antikviteter giver hjemmet varme og hygge – og det giver dig en indretning, som du ikke lige finder alle andre steder. Men hvordan kan du indrettet hjemmet med retro vibes og antikviteter uden at skulle ind og ændre komplet på din nuværende indretning? Vi kommer her med nogle gode bud på, hvordan du kan få retro, antik og moderne til at spille sammen i din indretning.

Bland stolene rundt om spisebordet

Der er ingen, der siger, at alle stole rundt om spisebordet skal være den samme – selvom boligmagasinerne vil have os til at tro noget andet. Det er derfor en god måde at løsne lidt op i en måske stram og minimalistisk indretning ved at indrette med flere forskellige retro og antikke stole rundt om spisebordet. Kombinér forskellige materialer og farver med hinanden og skab et særligt og personligt udtryk, som kun du har. Det giver simpelthen en mere hyggelig stemning i spisestuen eller køkkenet, når alt ikke er det samme.

Skift lamperne ud

Der er så mange fine retro lamper – både lofts-, gulv- og bordlamper – som kan give et helt særligt udtryk til alt fra køkkenet til hjemmekontoret. Så drop de kedelige lamper fra Jysk eller IKEA og find nogle lækre lamper på loppemarkeder eller i antik- eller retrobutikker. De findes i et hav af farver og materialer – og de kan uden tvivl lyse din bolig lige så fint op som enhver anden lampe fra den lokale Jysk.

Skab mere lys med antikke spejle

Det lyder måske lidt fjollet, men spejle reflekterer lys og giver et indtryk af mere plads. Det er derfor en masse, der taler for, at du skal indrette dig med flere spejle – og her kan du gøre din indretning en del mere hyggelig og retro ved at vælge nogle antikke spejle med f.eks. guldkanter.

Masser af nips

Nips er den hemmelige ingrediens til enhver retro og hyggelig indretning. Her kan du med fordel gå amok i keramik, empire lysestager, figurer og meget mere. Det kommer kun an på, hvad der passer ind i din indretning og passer til din personlige stil. Tag på loppemarkeder og i retro-, genbrugs- og antikbutikker – her kan du uden tvivl finde en masse fede ting, som kan pifte din indretning lidt op.