Guide: Vælg den rette flyverdragt til dit barn

Af t-r-e-n-d - 27 Sep 2021

Har du børn, skal du have flyverdragter til dem – det kommer du ikke uden om. Møder dit barn ikke op i flyverdragt i børnehaven, skal du nok være indstillet på, at pædagogerne spørger hvorfor. For en flyverdragt er slet og ret det mest bekvemme og fleksible stykke overtøj til småbørn. Det er der flere grunde til, bl.a. at tøjet effektivt dækker arme, ben og torso. Hvordan vælger du så flyverdragt?

Vælg en vindtæt, åndbar dragt med reflekser

Du kan se flyverdragter til børn her. For at finde den rette kan du holde øje med flere ting, som en flyverdragt skal kunne. Dragten skal selvfølgelig være vindtæt, men åndbar. Er dragten ikke åndbar, bliver det som at have en regnfrakke på, når dit barn er på tur. Apropos ture bør flyverdragten være forsynet med reflekser, så evt. bilister på vej til arbejde tidligt om morgenen tydeligt kan se dit barn.

Hvad tåler flyverdragter til børn i forhold til vask?

Hvordan dragten skal håndteres ved vask, kan du også have med i overvejelserne frem mod køb af flyverdragter til børn. Tåler en flyverdragt maskinvask eller en tur i tørretumbleren? Typisk er det ikke svært at find dragter, der fint klarer maskinel vask ved lav temperatur, men tørretumbler tåler flyverdragter som oftest ikke, og de tåler heller ikke blegemiddel og i hvert fald ikke nogen strygning.

Skaf en flyverdragt med hætte til dit barn

Giver du ikke dit barn en hue med i børnehaven, skal flyverdragten være forsynet med en hætte, og ved flere typer flyverdragter er hætten aftagelig. Selvfølgelig kan aftagelighed give problemer ved, at dit barn lidt lemfældigt kommer til at frigøre hætten, så den blæser bort. Omvendt har aftagelige hætter dog den fordel, at du kan tage dem af for ikke at forstyrre dit barns udsyn, når I går i det fri.