Hold algerne stangen med årlig algerens af din ejendom

Af t-r-e-n-d - 24 Feb 2022

Sammenligner du alger med skimmelsvamp, er der ingen tvivl om, hvad der er værst. Skimmelsvamp er både grimt, sidder ofte i hjemmets indre og kan give luftvejssygdomme. Derimod sidder alger næsten altid på hjemmets ydre og byder ikke på de samme sundhedsfarer. Derfor er det alligevel de færreste, som synes, alger er at betragte som tegn på flot patinering. Hvordan får du alger væk?

Kom ikke kant med miljølovgivning

Alger kan du selvfølgelig dræbe med kemikalier. Men det må altså ikke gå ud over biodiversitet eller grundvand, at du ønsker at få algefrie facader. Hvis du er i tvivl om, hvad du må bruge for at ramme de kedelige alger, så få algerens udført af professionelle. Så er du nogenlunde sikker på, at du ikke kommer på kant med miljølovgivning, da accepterede alternativer til miljøskadelig kemi bliver brugt.

Et bredt lag alger kan gøre fliser glatte

Hvor de fleste nok ser husets facade som det vigtigste sted at få algerens, så er det snarere fliser, du for alvor bør sørge for er algefrie. Dette da et bredt lag alger på dine fliser kan gøre dem glatte, hvilket gør dem direkte farlige at gå rundt på – især efter regnvejr. Når det så er sagt, så er der intet til hinder for at få algerens foretaget begge steder i samme ombæring. Og det er hurtigt overstået.

Stor ejendom? Få algerens på abonnement

Har du en stor ejendom, så er der et større areal ift. mure, tage og fliser, der kan blive ramt af alger. Her kan det give mening at tegne abonnement på algerens, så du ikke behøver gribe telefonen hvert år for at ringe efter service. Service kommer af sig selv på de tidspunkter, I har aftalt. Så at holde din ejendom præsentabel behøver nu ikke volde de store problemer for dig – bare få andre til algerens.