Hos VegaGarn finder du det bedste udvalg af Sunday garn fra Sandnes

Er du bidt af en gal strikkepind, eller har du først lige lært at slå masker op? Så skal du selvfølgelig strikke i godt garn af høj kvalitet – og det får du med Sunday garn. Sunday garnet er en utrolig populær garntype fra norske Sandnes Garn, som har produceret kvalitetsgarn siden 1888. Er du på udkig efter Sunday garn, finder du et fantastisk udvalg hos VegaGarn, så du kan skabe dine helt egne unikke kreationer.

Sunday garn er et meget alsidigt produkt

Det første, du vil forelske dig i ved Sunday garnet, er, at det er enormt blødt. Garnet består nemlig af 100 % merinould, som er en særlig blød uldtype med alle uldens gode egenskaber. Af den grund er det en meget alsidig garntype, der egner sig til alskens strikke- og hækleprojekter, og du kan både strikke det alene eller sammen med andre garntyper. Til forskel fra billigere garn som akrylgarn, der ofte “klistrer” fast til strikkepindene, vil du med Sunday garn opleve, at det glider helt ubesværet på pindene. Det bidrager til et mere jævnt resultat, da du bedre kan holde trådspændingen hele vejen igennem. Netop dette har været med til at sikre garnet den store popularitet.

Et perfekt basisgarn

Sunday garnet er Sandnes’ tyndeste variant af 100 % merinould, og det er det perfekte basisgarn. Merinould er rigtig godt at strikke med af flere grunde. For det første er det ikke blot isolerende, det leder også fugt væk fra kroppen. Fibrenes struktur gør, at garnet også holder på varmen, selvom det er fugtigt. Faktisk kan merinould absorbere helt op til 30 % af sin egen vægt i vand, før det begynder at føles vådt. Ønsker du at strikke i det bløde merinould, finder du et stort udvalg af Sunday garn fra Sandnes i klassiske farver, pastelfarver og pangfarver hos VegaGarn. Du må nemlig aldrig gå ned på godt garn.

Sådan vasker du bedst strik af Sunday garn

Generelt har uldstrik bedst af at blive luftet udenfor, men det har naturligvis også brug for vask i ny og næ. Det anbefales, at du vasker strik på et separat uldprogram for den mest skånsomme behandling. Sørg for at centrifugere, før det tørres fladt, meget gerne på et håndklæde. Så sikrer du, at dit uldstrik er vedligeholdt korrekt og altid ser flot ud efter vask.