Mænd og smykker? Derfor er det trendy!

Man kan sige meget om de amerikanske rappere, som giver den fuld gas med bling bling, biler, damer og meget mere i deres musikvideoer. Men de har nu stadig betydet, at det er blevet meget mere legitimt for mænd at bære smykker.

Heldigvis er det dog ikke længere bling bling, som er in, men derimod smykker af en helt anden kaliber. Smykker til mænd er nemlig alt andet en skinnende diamanter, det er snarer rock and roll. Det er nemlig vigtigt, at smykkerne har klare maskuline referencer, da dette er alfa og omega for, at smykkerne kan bæres. I mange år har særligt armbånd til mænd været på mode, og det kan du se eksempler på her. Men også halskæder og ringe vinder mere og mere frem som smykker, fordi markedet fortsat vokser. Det er fortsat mere normalt med disse herresmykker i udlandet kontra i Danmark, men tendensen peger på, at vi skal vænne os til at se langt flere mænd, som har et smykke på som stilforlænger. Den stigende interesse hos designere i deres butikker og webshops peger i hvert fald på, at det er et fænomen, som bliver stadigt mere populært.

En af årsagerne til fremgangen er, at danske mænd er blevet meget mere stilbevidste. Desuden kigger de ikke længere kun på hvad andre danske mænd gør, men ser også meget mod udlandet for at finde inspiration til deres stil. Og her er det altså mere normalt, at man har smykker på som mand. Det er ligefrem vigtigt med smykkerne for at kunne give det basic tøj et mærkbart løft, der sikrer et unikt udtryk.

Samtidig udtrykker det selvsikkerhed. Når man som mand ikke er bange for at agere forgangsperson og være den progressive i gadebilledet.

At være mand og gå med smykker viser med andre ord, at du har styr på moden og er selvsikker – samtidig med at din personlige stil får et løft af smykkerne. Der er derfor intet at sige til, det er in at bære herresmykker.