Prøv jakkesæt som alternativ til kjoler

Et jakkesæt får ikke nødvendigvis en kvinde til at se maskulin ud. Det vil dels være samspillet mellem det konkrete jakkesæts form, kvindens fysiske træk og hendes kropssprog, der giver det udtryk. Når en kvinde lærer at bære et jakkesæt rigtigt, så kan hun fremstå præcist så feminin som i en kjole – hvis det da er det, hun ønsker. Hvordan vælger du det rigtige jakkesæt, hvis du ikke har haft ét før?

Hvornår kan du bære et jakkesæt?

Til at starte med skal du være sikker på, at jakkesættet passer til lejligheden. Fx kan du få nogle hvide jakkesæt til kvinder, der er udmærkede at have på til konfirmationer, fødselsdage og visse formelle lejligheder. Det hvide jakkesæt egner sig dog ikke til bryllupper, hvor at det kun er bruden, som for alvor må være iklædt hvidt. Her har du en del andre muligheder, fx sorte, beige og brune jakkesæt.

Bær et flot jakkesæt til kvinder

Intet stopper dig fra at have jakkesæt på uformelt, hvis du ikke er den store fan af sommerkjoler og skørter og ønsker at vise lidt stil, når du er ude at handle i byen. Bare sørg for, at buks og jakke såvel stil- som farvemæssigt passer til hinanden. Det er ikke forbudt at eksperimentere, men når de begge ligner hinanden, så giver det indtryk af, at du faktisk er stilbevidst og ikke bare blander ting sammen.

Tjek tøjudvalg online

Skal din blazer have striber eller tern? Skal ærmerne have manchetter, så du kan udsmykke dig med manchetknapper? Du har en del ting at tage stilling til, når du vil have jakkesæt. Første gang, du skal have et jakkesæt, er det klogt at prøve nogle stykker af i en butik. Så ved du, hvor du står, bl.a. hvad pasform angår. Er du allerede afklaret med, hvad du ønsker af jakkesæt, kan du tjekke udvalg online.