Renovering og reparation af undertag

Af Peter - 12 Mar 2021

Har du været oppe på loftet og fundet ud af, at dit undertag er ødelagt? Så er det yderst vigtigt, at du tager affære med det samme.

Det ødelagte undertag kan nemlig være skyld i store skader på huset. Det undertag er nemlig til for at forhindre vand og sne i at trænge ind på dit loft. Hvis dit undertag er ødelagt, vil det altså ikke yde nogen beskyttelse.

En understrygning af dit tag bliver foretaget inde fra loftet, og du behøver derfor med en understrygning ikke at få udskiftet hele din tagkonstruktion – du kan blot nøjes med at få fikset det ødelagte undertag. Fugemassen, som bliver brugt til at reparere dit undertag, har en yderst lang holdbarhed, og du kan derfor være helt sikker på, at den sikrer dit tag i mod slagregn og fygesne. Med en reparation af dit undertag forlænger du således levetiden af hele din tagkonstruktion.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her alt information omkring understrygning af undertag.

Hvorfor er dit undertag ødelagt?

Rigtig mange huse er lavet med undertag. Med tiden bliver disse undertage møre og mister deres effekt. Deres effekt skulle være at holde huset og dermed tagkonstruktionen tæt for regn, sne og storm.

At dit undertag er revnet kan blandt andet skyldes, at der har været store temperatursvingninger på dit loft. Dette er desuden helt naturligt og kan ikke undgås. Selvom det er naturligt, er det dog hårdt for dit undertag, og idet det forsøger at modstå, bliver det ofte ødelagt. Derudover kan dit undertag og være ødelagt af den simple grund, at det ikke er sat ordentligt op. Er det nemlig blevet sat alt for løst op, vil det stå og blafre, når vinden rusker i det. På den måde vil det rive sig frit fra samlingerne. Har taglæggerne, som har sat dit tag op, derudover valgt at spare på de mindre synlige steder, vil det naturligvis også have en indflydelse på dit undertag.

Det er desuden væsentligt at på, at selv nyere tag kan gå i stykker efter blot få år efter opsættelsen, og det er derfor vigtigt, at du husker at tilse dit tag i ny og næ.