Sådan holder du din pool ren

Af Kevin - 13 Jul 2021

Når sommeren begynder at indtage, så begynder rigtig mange at finde deres badebassin og pool frem. Men det er ikke altid lige nemt at have en pool stående. Den kræver faktisk en del arbejde! Du kan få nogle gode råd til, hvordan du passer bedst på din pool eller badebassin nedenfor.

Kemikalier 

Man kan ikke helt komme udenom, at man skal hælde nogle kemikalier i sin pool. Det sørger nemlig for, at baktier ikke kan trives, og man derfor ikke bliver syg af at svømme rundt i vandet. Man kan nemlig blive syg af de baktier, som lever i vandet. Men med de rigtige kemikalier kan man nemt slippe for dette. Det er lidt forskelligt, hvad man skal gøre brug af, men det er altid en god ide med klor.

Der er også mange andre kemikalier som du kan gøre brug af. Det er dog forskelligt, hvad du får brug for. Men hvis du ønsker at have en så ren pool, som overhovedet muligt, så skal du igennem meget. Det vigtigste er faktisk bare, at vandet har den rigtige PH-værdi. Så sikre du dig nemlig, at du ikke bliver syg.

Pumper

Man skal i de fleste tilfælde have anskaffet sig en pumpe og et filter. De sørger for at der ikke svømmer skidt og snavs rundt i vandet. Så med dem, får i flot og klart vand. Det er dog vigtigt, at udskifte sit filter ofte – eller når det bliver beskidt.

Hvis man ikke skifter sit filter kan pumpen ikke virke optimalt. Med andre ord, så vil skidtet blive ved med at være i vandet, og pumpen vil derfor ikke have en nytte. Nogle gange kan man også blot vaske filteret, og så vil de kunne holde lidt længere.

Overdækning og underlag

Det er altid en rigtig god ide, at gøre brug af overdækning til din pool. På denne måde behøver du ikke at tænke på snavs i vandet, når din pool ikke er i brug. Man kommer selvfølgelig ikke udenom, at der vil komme snavs og skidt i vandet, når man bruger den. Men ved at have overdækning på, sikre du at store stykker ikke kommer ned i vandet. Du gør derudover også arbejdet nemmere for din pumpe.

Underlag er ofte også en god ide. Det vil sikre at små sten ikke ødelægger bunden, og derudover vil det også være mere behageligt, at gå rundt i poolen. Ofte vil der også være ekstra plads, så du kan stille sko, håndklæde eller andet nede på det.