Skab en hyggelig stemning i dit hjem med en biopejs

Af Kevin - 26 Oct 2021

Har du længe godt kunne tænke dig at have en pejs, men gerne vil undgå sod, røg og lugtgener. Så er du med sikkerhed kommet til det helt rigtige sted. Med en biopejs kan du undgå alt dette og den vil på samme tid skabe noget stil og hygge. Alle pejsene er godkendt og certificeret under den tyske Tüv godkendelse. Det betyder nemlig at alle pejsene har været igennem et bestemt testforløb inden at de bliver sat i produktion for at være helt sikre på at pejsene er sikre at bruge. Samtidig er alle pejsene produceret og udviklet i Europa. Udvalget er stort og du kan både finde små og store biopejse, og det er muligt at få fat i nogen, der kan indbygges eller du kan have dem med rundt. Ønsker du derfor en hyggelig stemning i dit hjem, så skal du uden tvivl tage et kig i det store udvalg og få fat i en biopejs.

Forurener biopejse?

Fordelen ved en biopejs er at de ikke behøver nogen form for skorsten. Det skyldes nemlig at afbrænding af bioethanol ikke afgiver andet end varme, en lille smule damp og lidt kuldioxid. Varmen en biopejs afgiver, afhænger selvfølgelig af, hvor stor flammerne er. Et stort brændkammer resultere i mere varme fra pejsen. Dampen, der kommer op fra forbrændingen er ikke noget som man vil ligge mærke til når man bruger en biopejs. Det anbefales derfor at man bruge kvalitets bioethanol, som indeholder 95 % ethanol. Det vil også være en god ide at vælge noget bioethanol, som er lugtfri, så det ikke lugter i hel rummet når man gør brug af sin biopejs.

Tager Biopejse ilten i rummet?

Som sagt så er brugen af ilt og udledning af kuldioxid afhænger størrelsen på flammen og selve biopejsen. Da niveauet af kuldioxid, som kommer fra biopejse er meget lavt, vil det oftest ikke være et problem i stuen eller et andet rum, hvor man har pejsen stående. Man kan lidt sammenligne biopejsen med et stearinlys når man kigger på iltforbrug og kuldioxid. Begge dele kan dog brænde uden nogen form for skorsten og begge ting har behov for ilt for at kunne brænde. Hop derfor ind på det store udvalg af biopejs i dag.