Sparetips til boligejeren

Af t-r-e-n-d - 25 Nov 2021

Dette indhold er sponsoreret.

Som boligejer bliver du sikkert jævnligt mødt med regninger, som du ikke havde forudset. Det betyder flere penge op af pungen – penge, som du måske allerede havde afsat til andre mere fornøjelige formål. Heldigvis findes der mange gode råd til, hvordan du som boligejer kan spare penge i din bolig, så der stadig kan blive plads til nogle udgifter, som har mere underholdende formål.

Spar penge på de mange regninger i huset

Det første sted, hvor det er oplagt at forsøge at spare penge, er selvfølgelig på de mange regninger, du har som boligejer. F.eks. på regningerne fra dit elselskab. Det er ganske vist nemmere sagt end gjort, men heldigvis for dig har vi sammensat en række gode råd, der gør det muligt for dig. Det handler i bund og grund om at have den rette bolig, som i sidste ende kan spare pengene for dig. Langt de fleste nybyggede boliger er meget mere energivenlige end de ældre boliger fra f.eks. 1970’erne. Hvis du går med planer om at bygge et nyt hus, bør du gøre dig nogle overvejelser.

Vinduerne i dit hus skal placeres på bedste vis for dig og dit hus. Med det mener vi, at vinduerne selvfølgelig skal placeres, så de giver den udsigt, du ønsker, men det er også værd at huske på, at vinduer, som er placeret mod solens retning, er med til at udnytte solvarmen. Store vinduespartier kan varme en stue dejligt op på selv en kold vinterdag – så længe solen altså kigger frem bag skyerne.

Ventilation bliver mere og mere vigtig i ethvert hjem. Hvis dit nye hus bygges med en særdeles lufttæt konstruktion, er det en god ide at sørge for et godt ventilationssystem. Med et godt ventilationssystem kan du fordele varmen fra værelser, som i andre tilfælde ville gøre værelserne for varme. Varmen kan blive fordelt til resten af huset, og det er med til at skabe et bedre indeklima. Desuden er solvarmeanlæg med til at nedsætte dit samlede elforbrug. Alt efter størrelsen på dit solvarmeanlæg, kan din bolig være selvforsynende.

Oplev billigere regning

Hvis du gør brug af disse råd, vil du opleve, at regningerne bliver mindre – og det kan endda være, at du skal overveje at skifte elselskab for at få endnu bedre aftaler for dit hus. Hvis du bygger dit hus med disse råd i baghovedet, vil du faktisk bygge et såkaldt passivhus. Dette er et superlavenergihus. Teoretisk set er det et hus, hvor energiforbruget er meget lavt på årsbasis, netop fordi varmen og energien i huset bliver udnyttet så effektivt, at kWh-regninger på årsbasis er betydeligt lavere end normalt.

De nævnte råd er værd at tage med i betragtningerne, når og hvis du begynder at overveje at bygge et nyt hus, eller hvis du er på jagt efter et nyt elselskab, som skal kunne være med til at forsyne dig og din husstand den smule, som I trods alt har behov for. Det er muligt, at det kræver et specialdesignet tilbud til din familie og dit hus, hvis huset størstedelen af tiden selv sørger for at opretholde varmen.