Specialsko mod hælspore og andre skavanker finder du nemt

At handle sko kan blive en kedelig affære, hvis dine fødder ikke er som alle andres. Måske har du hælspore efter overbelastning af fodsålens seneplade. Måske belaster du de tre midterste tæer på en fod grundet forfodsfald. Eller måske har du dårligt kredsløb i fødderne. Uanset hvad din skavank måtte være, skal du i stedet bruge en specialsko for at kunne gå smertefrit.

Placér belastninger rigtigt med specialsko

Specialsko eksisterer som ortopædiske sko, der er håndsyet, og som de masseproducerede semiortopædiske sko, der nemt kan tilpasses efter dine behov. Står du i Sydjylland med behov for en anderledes sko, kan du fx tjekke tilbud hos en skobutik i Kolding, som specialiserer sig inden for at lave specialsko. For specialsko kan laves, så de placerer belastning de rette steder.

Få ortopædiske sko i din skobutik

Ortopædiske og semiortopædiske sko kan snildt designes således, at de tager brodden af de gener, du oplever ved gang. Desuden forebygger de en forværring af tilstanden. Mange med diabetes døjer fx med følsomme fødder, da de har nedsat blodforsyning. Her kan aflastende fodindlæg eller specialsko gøre, at fødder får støtte, hvilket værner mod sår og andre skader.

Unikke skoindlæg designet efter dine fødder

Som nævnt er indlæg i dine sko en mulighed, hvis du ikke har behov for specialsko. Indlæg kan ligesom sko fremstilles efter netop dine fødder. Design af indlæg sker ved, at dine fodsåler bliver scannet. Herefter bliver der lavet en afstøbning af foden, og med afstøbningen i hænde kan et komfortabelt indlæg nemt designes. Du får så indlægget og kan prøve dig af med det.

Vær ikke den onde stedsøster

Der er ingen grund til at halte eller som en ond stedsøster klemme fødderne ned i en sko, der bare ikke passer. Ikke når du i dag kan få specialsko enten lavet eller tilrettet til dine fødder.