Supervin.dk – Køb Pinot Noir online

Af Kevin - 25 Oct 2021

Pinot Noir er verdens ældste Pinot-druesort. Den har været dyrket i mindst 2000 ¨r, og ifølge Jancis Robinson eksisterer der over 1000 Pinot-sorter. Selve navnet Pinot Noir kan oversættes til ”sort kogle”, som er en reference til drueklasernes kogleagtige strukturer. Den fine og tynde drueskal giver vinene et meget lyst udseende. Den er også medvirkende til, at vinen ikke indeholder særligt meget garvesyre. Der er dog mange producenter, der forsøger sig med at gære hele drueklaser for at udtrække mere tannin fra stilkene og derved give vinene mere krop og struktur.

Pinot Noir kan nemt blive en dyr fornøjelse, men ikke hos Supervin.dk. Vi er Jyllands største vinbutik og køber altid stort ind hos producenterne, særligt af restpartier, så vi kan tilbyde dig lækker Pinot Noir fra Bourgogne og resten af verden til markedets skarpeste priser.

Hvad gør Pinot Noir så populær?

Efterspørgslen på Pinot Noir er i disse dage helt ekstrem, og det oplagte spørgsmål er selvfølgelig hvorfor? En af forklaringerne kunne være, at vinene har en smagsprofil, der tiltaler en bred målgruppe. Vinene er lette at gå til og har en dejlig frisk frugtsmag, der suppleres af en diskret sødme. Vinene er også typisk lave i alkohol og garvesyre, hvilket gør vinen perfekt til de varmere dage på året.

Derudover kan noget af årsagen også tilskrives kulturelle faktorer som eksempelvis filmen Sideways (2004). Her erklærede hovedpersonen Miles sin kærlighed til Pinot Noir og sendte i samme ombæring Merlot i skammekrogen med bemærkningen ”I’m not drinking any fucking merlot”. Siden da har salget af Pinot Noir eksploderet og man anslår at salget er steget med 170% i USA siden filmen kom ud.

Pinot Noir og mad

Pinot Noir er en fantastisk madvin og passer til rigtigt mange typer mad. De klassiske – ikke alt for krydrede – gryderetter som Boeuf Bourguignon og Coq au vin er som skabt til disse slags vine. Generelt er Pinot Noir måske den bedst egnede rødvin at sætte sammen med kylling, vildtkød og fjerkræ. Har man den store hvide kokkehue på, så er foie gras og andre indmadsretter især gode at sætte til vinene. Har du besluttet dig for at hive proppen af en Grand Cru, hvor indholdet er som flydende silke, så er svamperetter et match made in heaven. De ekstrem-fine skovbundsnoter i disse vine vil stå endnu skarpere takket være svampene.

Har du en Pinot Noir vin fra Californien, New Zealand, Chile eller bare fra en varm årgang, så kan du med fordel tænke i mad fra grillen, pulled pork eller retter, hvor der indgår lidt sødmefuld marinade eller sovse.