Tøj til den moderne Viking

Af Kevin - 21 Oct 2022

Indenfor de sidste par år, er det blevet en trend at blande vikingetidens symboler og motiver, med moderne former for tøj og mode. Denne tendens er især populær inden for streetwear, hvor designere har inkorporeret nordiske motiver og billeder i hættetrøjer, t-shirts og andre former for tøj. Men hvorfor er folk tiltrukket af denne fusion af gamle og moderne stilarter? En teori er, at vikingerne er blevet et symbol på styrke og mod i den moderne kultur. Ved at bære vikingeinspireret tøj udtrykker folk måske deres egen attitude og indre kriger. En anden grund til denne trends popularitet kan være et ønske om at forbinde sig med den nordiske kulturarv. Mange vikingesymboler har en dyb betydning for dem med skandinaviske rødder, hvilket gør disse designs både personligt betydningsfulde og stilfulde. Uanset årsagen til den stigende popularitet er der ingen tvivl om, at det at blande vikingesymboler med streetwear er blevet en stor trend og flere og flere personer, men relation til den skandinaviske kultur er hoppet med vognen.

Hvor kan man købe Viking streetwear?

Begrebet Viking streetwear har indtil videre ikke slået igennem i de mere mainstream butikker, så hvis man har en interesse for vikingetiden og gerne vil udtrykke det igennem streetwear, så er det bedste sted at handle, i de forskellige webshops man finder rundt om på nettet. Hvis man ikke kender til kulturen eller nichen, kan de være svære at finde, men her kan bruge en hjemmeside som norsestyles, som samler de bedste artister indenfor mode og andre områder, der relaterer til den nordiske kulturarv og historie. Om det så er mode, tatoveringer eller musik der er inspireret af vikingetiden, kan man læse om det der.

Hvad koster Viking streetwear?

Selvom det er nærliggende at tro, at en mode niche som Viking streetwear vil være dyr, så er det faktisk ikke tilfældet. Priserne på denne form for streetwear er faktisk, i mange tilfælde, billigere end den form for streetwear man kan købe i de forskellige modebutikker. Det skyldes ofte at de forskellige producenter og forhandlere af Viking streetwear benytter sig af såkaldte Private Labels og dropshipping, modsat de store brands, der får deres tøj produceret på forhånd. Grunden til dette, skal nok findes i, at der stadig er tale om en niche og de mennesker der producerer denne form for tøj, gør det ud af fra en passion for stilen og ikke nødvendigvis for at tjene en masse penge. For mange handler det mere om at udtrykke sig og dele det.